Archive

January 2022

Browsing

Joskus elämä heittelee meille verotuksellisen kaaren, joka voi todella sotkea taloudellisen tilanteen. Kukaan ei halua laiminlyödä lainanmaksujaan, mutta joskus tilanne on poissa käsistäsi. Tällöin konkurssin hakeminen voi tulla avuksesi. Tässä on 5 syytä, miksi konkurssin hakeminen voi hyödyttää sinua.

Pääsee eroon veloista

Jos haet konkurssia onnistuneesti, se pyyhkii suurimman osan veloistasi. Melkein kaikki vakuudettomat velkasi eliminoidaan, vaikka saattaa olla vakuudellisia velkoja, joita ei voida selvittää konkurssin kautta. Aiemmin on ollut tapauksia, joissa vakuudellisetkin velat on poistettu kirjanpidosta sen jälkeen, kun ihmiset ovat hakeneet konkurssia. Vaikka kaikki velkasi eivät katoa, se antaa sinulle arvokasta hengähdystilaa. Sen tulos luottopisteeseesi ei ole miellyttävä, mutta se ei ole jotain, josta et voi toipua.

Suojaa omaisuuttasi

Samalla kun sait vakuudettoman velan, sinun ei luultavasti tarvinnut laittaa mitään omaisuutta vakuudeksi. Jos et kuitenkaan pysty maksamaan lainaa takaisin, velkojat voivat siirtyä oikeuteen ja saada rahat takaisin asettamalla kiinteistösi myyntiin. Konkurssimenettely varmistaa, että velkojat eivät voi pakottaa minkään omaisuuden myyntiä velan kattamiseksi. Kaikki omaisuus, joka on asetettu vakuudellisten velkojen vakuudeksi, on vapautettu tästä suojasta, mutta yksi asia on varmaa: et menetä mitään omaisuutta maksaaksesi vakuudettomat velat.

Käsittele vakuudelliset velat uudelleen

Se, että konkurssimenettely ei poista vakuudellisia velkoja, ei tarkoita, etteikö se voisi auttaa sinua niiden kanssa. Vakuudelliset velat voidaan muokata ja strukturoida niin, että saat enemmän aikaa ja käytännöllisiä takaisinmaksuvaihtoehtoja. Verrattuna vakuudettomien velkojen pyyhkimiseen, vakuudellisen velkasopimuksen muuttamisella ei ole dramaattista vaikutusta luottopisteeseesi. Se suojaa myös omaisuutta, jonka olet asettanut vakuudeksi, ja tekee niin edelleen uuden, muokatun sopimuksen ehtojen mukaisesti.

Ei enää häirintää

Pahin osa velkaantumisesta on perintäpuhelujen tulva, joille voit joutua. Vaikka on olemassa lakeja, jotka suojaavat velallisia häirinnältä, tosiasia on, että nämä puhelut ovat usein epämiellyttäviä ja voivat todella vaikuttaa psyykeesi. Konkurssihakeminen asettaa velkojat tilanteeseen, jossa kaikki heidän saamisensa ovat odotustilassa niin kauan kuin konkurssimenettely on käynnissä. Tämä tarkoittaa, ettei perintätoimistoilta enää tule häiritseviä puheluita; sen tarjoaman mielenrauhan avulla voit kerätä ajatuksesi ja päästä velattomaksi itsearvostamme.

Vaivaton toimenpide

Konkurssihaku ei ole niin monimutkaista kuin luulisi. Prosessi etenee tuomioistuimissa suhteellisen nopeasti ja voi tarjota helpotusta velallisille paljon nopeammin kuin he odottavat. Konkurssilainsäädäntö voi vaihdella alueittain, joten on aina hyvä idea ottaa yhteyttä konkurssivaatimusten jättämiseen erikoistuneisiin henkilöihin. Sen lisäksi, että se vie valtavan taakan harteillesi, ammattilaiset varmistavat myös, että menettely saadaan päätökseen mahdollisimman pian.